Лечков: Касабов е действал самосиндикално, ние няма да имаме кандидат

"Изпълкомът взима решения и утвърждава решенията. Той не е решавал г-н Касабов да бъде вписван в Търговския регистър. Съдът реши, че поканата за Конгрес трябва да бъде вписана в ТР, сега търговският регистър е на ход. На Конгреса ще се решават неща - дали ще се приеме оставката, избор на президент. Ние спазваме правилата, както искат нашите опоненти". Това обяви Йордан Лечков пред bTV относно вписването на Михаил Касабов като представляващ БФС.

"Мога да попитам г-н Бербатов дали се познава с шефката на ТР, даже се срещат често. Това е факт. От вчера разбирам, че Мишо Касабов е новият кандидат за президент на тази клика. Уважаемият колега Мишо Касабов е действал самосиндикално. Ние се учим от нашите грешки, от 2019 година. Има си ред. Аз съм на мнение, че той не е нарушил закона, след като ТР го е вписал. Аз уважавам решенията на Търговския регистър. Наше право е да обжалваме. Имаме редовно избран президент 2021 година. Дали това нещо не е нарочно направено. Виждам, че и отсрещната страна се разединиха", допълни Лечков.

Той коментира дали има възможност Борислав Михайлов отново да оттегли оставката си, както го направи преди три години. "Доколкото знам и доколкото го познавам - не. Има наследници, футболни хора. Като гледам как се разединяват, да взема да подкрепя Бербатов. Аз няма да се кандидатирам. Ще подкрепя всеки кандидат, който гарантира, че ще гарантира построяването на Националния стадион. Лечков няма да се кандидатира, Костадинов няма да се кандидатира, те почнаха да се карат", каза Лечков и на няколко пъти повтори, че настоящето ръководство на БФС няма да има собствен кандидат на предстоящия Конгрес.

Той отрече бившият спортен министър Красен Кралев да е чест посетител в Националната футболна база в Бояна. "Аз не съм го виждал там, но даже и да е идвал, какво лошо има?", попита Лечков. /БГНЕС