Легендарен турски вратар влезе в болница с коронавирус

Рюстю Речбер е рекордьор по мачове за турския национален отбор.

Легендарният турски вратар Рюстю Речбер бе приет в болница и впоследствие диагностициран с коронавирус. 46-годишният Речбер се е почувствал много зле и е бил приет по спешност, след което е дал положителна проба за COVID-19.

Речбер е едно от най-големите имена в историята на турския футбол, като е рекордьор по мачове за националния отбор на страната със 120 изиграни срещи, а в кариерата си е играл за грандовете Фенербахче и Бешикташ. Той изкара и 3-годишен период в Барселона.

"Съжалявам, че трябва да кажа, че съпругът ми е хоспитализиран с диагноза COVID-19. Всичко бе нормално, когато той изведнъж разви симптоми много бързо. Все още сме в шок. Това са трудни и критични времена", написа съпругата на стража Исил в Инстаграм.

"Моят тест и тези на сина и дъщеря ни са негативни. Той е в болницата, но ние нямаме право да го посещаваме. Единствената ми молба е хората да проявят уважение. Най-трудната част е, че не можем да го виждаме. И тези времена ще отминат", допълни тя.

Кризата с коронавируса се влоши сериозно в Турция в последните дни, като в страната вече има регистрирани 7 402 случая на заразени с болестта, както и 108 починали. /БГНЕС