Легендата Пеле е в тежко състояние

Бразилската футболна легенда Пеле получава палиативни грижи, след като лечението му с химиотерапия е спряло да работи според очакваното, съобщава Folha de S.Paulo. 82-годишният Пеле, считан за един от най-великите футболисти на всички времена, бе приет в болница във вторник за рутинните му ежемесечни прегледи, но впоследствие бе диагностициран с респираторна инфекция, според информация на медицинския екип.

Изданието предава, че химиотерапията е спряна и Пеле получава само палиативни грижи - легендата е лекуван само за симптоми като болка и затруднено дишане. Мениджърът му и болницата "Алберт Айнщайн" в Сао Пауло не пожелаха да коментират появилата се информация.

"Медицинският екип диагностицира респираторна инфекция, която се лекува с антибиотици. Реакцията е положителна и пациентът, който остава в общо отделение, е стабилно, като се наблюдава подобрение в здравословното му състояние", стана ясно от изявление на лекуващия го екип в петък. Бразилецът редовно получава лечение, след като през септември 2021 претърпя операция за премахване на тумор на дебелото черво.

Пеле е трикратен световен шампион с Бразилия през 1958, 1962 и 1970 години, като държи и рекорда за най-много голове с фланелката на Селесао - 77 попадения в 92 срещи. /БГНЕС