Лейди Даяна водила битка с принц Чарлс за името на Уилям

Принц Уилям трябвало да носи друго име, но лейди Даяна била много упорита, въпреки настояването на принц Чарлз.

През последните години се появиха множество тайни и превратности от вътрешния живот на британското кралско семейство.

Въпреки че досега се смяташе, че всичко е известно за един от най -известните хора в света, почти всеки ден се появяват различни експерти с техните теории и проверени „твърдения“, както и с различни източници, близки до кралското семейство.

Бракът на Чарлз и Даяна не беше стабилен и една от основните причини е, че престолонаследникът е бил влюбен в настоящата си съпруга Камила Паркър през всичките тези години. Даяна ги чула няколко пъти, докато разговаряли по телефона, и се твърди, че се е оплакала на самата кралица Елизабет от поведението на сина й.

Въпреки това, когато Даяна била бременна с Уилям, Чарлз искал да кръсти сина си Артър на всяка цена. Един от авторите на кралската биография Робърт Лейси каза пред списание „Пипъл“ , че Даяна била твърдо това име. Една от основните причини била, че веднъж Чарлз каза на Камила, че би иска да има деца с нея и че би кръстил сина им Артър. Твърди се, че Даяна чула този разговор, така че не можело да се използва това име за първородния й син.

„Тя настояваше с всички сили името да бъде Уилям, въпреки че никога не разкри, че знае за разговора му с Камила“, добави Робърт. Средното име на Уилям е Филип по името на вече починалите принц Филип и Луис по името на лорд Луис Маунтбатън./БГНЕС