Лейди Гага имала „психотична пауза” след изнасилване, при което забременяла

Лейди Гага разкри, че е претърпяла срив в резултат на сексуално насилие, довело до бременност.

Звездата била на 19, когато е изнасилена от музикален продуцент, който заплашил, че ще изгори музиката й, ако не съблече дрехите си, предаде Би Би Си.

Тя казва, че предполагаемият ѝ изнасилвач тогава "ме заряза бременна ... защото повръщах и се разболях".

Години по-късно тя имала тотален психотичен срив и била в „ултра състояние на параноя“ в резултат на травмата.

Гага, чието истинско име е Стефани Джерманота, говореше в първия епизод на новия сериал на Apple TV + на Опра Уинфри и принц Хари „The Me You Can't See “, който се бори със стигмата около психичното здраве.

Тя избухна в сълзи, докато описваше посегателството срещу нея, което се случило в ранните й дни в музикалната индустрия.

„Бях на 19 години и работех в бизнеса, а продуцент ми каза:„ Съблечи си дрехите “, спомня си тя. „Казах не и си тръгнах, а те ми казаха, че ще изгорят цялата ми музика. И не спряха.

"Те не спряха да ме питат, а аз просто замръзнах и аз ... дори не помня."

Сега на 35, певицата заяви, че никога няма да назове името на нападателя си.

„Разбирам това движение #MeToo, разбирам, че някои хора се чувстват наистина комфортно с това, а аз не“, продължи тя. "Никога не искам да се изправям отново пред този човек."

Гага за първи път обсъжда изнасилването си през 2014 г. и го обсъжда в песни като Swine и ‘Til It Happens To You, които озвучават The Hunting Ground, документален филм за сексуално насилие в кампусите на американските колежи; и е номиниран за Оскар през 2016 година.

Тя каза, че нейният срив е дошъл години по-късно - и все още продължавал, когато приема Оскара си за A Star is Born през 2019 г.

Това запжочнало, когато е приета в болница заради остра болка и изтръпване, и е изненадана от изпращането си при психиатър.

„Не [можех] да усетя собственото си тяло“, спомня си тя. „Първо почувствах пълна болка, след това се почувствах вцепенен и след това бях болна, седмици след това.

"Разбрах, че това беше същата болка, която изпитвах, когато човекът, който ме изнасили, ме изостави бременна, в къщата на родителите ми, защото повръщах и съм болна. Тъй като бях малтретираан и бях заключена в студио от месеци. "

Звездата добави, че травмата я е променила като човек и никога няма да я напусне.

„Имах пълна психотична пауза и в продължение на няколко години не бях същото момиче. Начинът, по който се чувствам, когато усещам болка, е както се чувствах след изнасилването.

"Направих толкова много ЯМР и сканирания, но не намират нищо. Но тялото ви помни."

Отнело й две години и половина, за да се възстанови, каза тя, но „веднъж задействам ли се” е достатъчно, за да се върне отново в чувство на физическа и емоционална болка.

Тя обаче завърши с обнадеждаваща бележка, като каза, че след години усилия "е научила всички начини да се измъкна от нея. Всичко започна бавно да се променя."

Гага е едно от редицата известни лица, които ще участват в The Me You Can't See, включително Глен Клоуз, световната величина в бокса Вирджиния Фукс и готвачът на знаменитости Рашад Армстед./БГНЕС