Лейди Гага все по-търсена в Холивуд

Лейди Гага бързо се превръща в търсен талант в Холивуд. Според Comic Book Resources музикантката, превърнала се в актриса, почти е получила роля в екшъна на Дейвид Лийч "Bullet Train". Тя е щяла да се снима заедно с големи имена като Брад Пит, Арън-Тейлър Джонсън, Сандра Бълок и Майкъл Шанън, но ангажиментите ѝ с „Домът на Гучи“ са ѝ попречили да се включи в проекта.

Актрисата от "Роди се звезда" очевидно е била набелязана за роля във филма още в началото, но тъй като "Домът на Гучи" на Ридли Скот е бил заснет "точно преди "Bullet Train", двата проекта са се припокрили и това е направило невъзможно участието на звездата и в двете ленти.

Въпреки че режисьорът не разкрива коя героиня е трябвало да изиграе Лейди Гага, защото иска да я остави в тайна, Collider успя да потвърди, че тя е трябвало да изиграе ролята, получила впоследствие Сандра Бълок.

За щастие филмът е касов успех, като при бюджет на продукцията от около 90 млн. долара събра 239 млн. долара в световен мащаб. Освен това историята оставя широко отворена вратата за бъдещи части. Така че, въпреки че Лейди Гага не успя да вземе участие във филма, тя потенциално може да се появи като изцяло нов герой в продължение или спин-оф някъде надолу по веригата.

Макар че със сигурност щеше да е удоволствие да видим актрисата в стилния екшън на Лийч, изпълнението ѝ в "Домът на Гучи" беше абсолютно звездно. Биографичната криминална драма е посветена на Патриция Реджани (Лейди Гага), аутсайдерка от скромни среди, която се омъжва за мъж от семейство Гучи. Нейната необуздана амбиция започва да разваля брака им и дава началото на спирала от предателства, отмъщения и накрая убийство. Награденият филм, който е базиран на едноименния роман на Сара Гей Фордън, донесе на Лейди Гага множество номинации за най-добра актриса. Във филма, режисиран от Ридли Скот, участват още Джаред Лето, Адам Драйвър, Ал Пачино, Джереми Айрънс, Салма Хайек, Флорънс Андрюс, Джак Хюстън и Винсънт Риота.

Следващата роля на Лейди Гага ще бъде Харли Куин в горещо очакваното продължение на "Жокера", което ще се появи по кината на 4 октомври 2024 г. Подробности за сюжета засега не са известни, но Тод Филипс отново ще режисира по сценарий, който е написал заедно със Скот Силвър. Освен това Хоакин Финикс се завръща в ролята на Жокера, а в главните роли ще участват още Брендън Глийсън, Зази Бийц, Хари Лоути, Катрин Кийнър, Джейкъб Лофланд и Джордж Карол. /БГНЕС