Лекар заспа по време на операция във Великобритания

Във Великобритания лекар заспа по време на хирургическа операция, съобщи „Дейли телеграф“. 61-годишният анестезиолог Томас Хърбст заспа малко след като постави упойката. Сънят беше толкова дълбок, че един от лекарите трябваше да положи усилия да го събуди. Събуждайки се, Хербст изпива чаша кафе, но „накуцваше“ с думите си, уверявайки колегите си, че е готов да продължи да работи. След операцията, според очевидци, той много трудно попълвал отчета и не забелязал, че панталонът му е паднал.


В медицинския съд Хърбст каза, че се е почувствал уморен този ден, защото е прекарал вечерта в попълване на данъчната си декларация. Първоначално той отрече обвиненията, но по-късно призна, че наистина си е затварял очите по време на операцията. В същото време, според него, той не спи, а сънува и „хърка малко“.

Хърбст вече е заспивал на работа през 2020 г. По това време лекарят не можа да бъде събуден, така че друг анестезиолог завърши операцията. Медицинският съд установи, че Хербст е извършил сериозно професионално нарушение и го отстрани за шест месеца. /БГНЕС