Лекари призоваха: "Пази ме, за да те опазя" и "Заедно срещу COVID-19"

Медиците от столичните болници и тази вечер излязоха пред лечебните заведения, за да призоват обществото за солидарност в трудните времена, в които разпространението на COVID-19 става все по-голямо, предаде репортер на БГНЕС.

С акцията си лекари и медицински специалисти отправиха призив за спазване на противоепидемичните мерки от всички граждани. Пред болниците няколко минутки преди 20 часа излязоха медици от ВМА, "Пирогов", "Света Анна", от Центъра за спешна медицинска помощ и други лечебни заведения в София. Медиците извадиха телефоните си и с включени фенерчета заявиха, че въпреки умората, месеци наред са на работните си места и изпълняват своя дълг в името на здравето.

Спешните лекарите застанаха пред центъра с листове, на които бяха написали призива: "Пази ме, за да те опазя". Лекари от ВМА държаха в ръцете си надпис - "Заедно срещу COVID-19". Те призоваха гражданите към солидарност и взаимна помощ и отговорност като спазват препоръките за лична хигиена, ограничения на контактите и стриктно носене на защитни маски. /БГНЕС