Лена Бориславова за РСМ: Позицията на България няма да се променя

По време на посещението на комисаря по разширяването Оливър Вархеи ще бъде обсъдено членството на България в ЕС, подкрепа за действия на правителството, включително с диалога, който се води с РС Македония. Не става въпрос за ускоряване на процедура, а за процедура за преговори, която отчита реални резултати, отговори началникът на кабинета Лена Бориславова на въпрос на БГНЕС.

Позицията на България няма да се променя, а именно двете държави работят съвместно, има подобрен диалог и реално желание за постигане на резултати от двете страни така че да се изчистят натрупани напрежения, каза още Бориславова.

Вицепремиерът Корнелия Нинова потвърди, че снощи е имало Коалиционен съвет при Петков. Имаше Коалиционен съвет и той не е извънредна новина. Ние редовно се събираме. Не сме обсъждали кандидатурите за БНБ, обсъждахме всички текущи въпроси, законодателства, решения на Министерски съвет, не виждам нищо извънредно в това заседание. Темата БНБ не беше обсъждана, каза Нинова. „Да, премиерът Петков ни информира за срещата с премиерите на РСМ, Румъния, как са протекли разговорите, войната в Украйна, нищо извънредно и особено“, посочи още Нинова. /БГНЕС