Ленърд и Раптърс намалиха изоставането си след драма в Торонто

Отборът на Торонто Раптърс надигра у дома Милуоки Бъкс със 118:112 след две продължения в мач номер 3 от финала в Източната конференция. Възпитаниците на Ник Нърс се нуждаеха от успех, с който да намалят изоставането си в серията, след като „елените“ защитиха домакинското си предимство, и започнаха по-добре срещата, повеждайки с 16:5. Малко преди това голямата звезда на Раптърс Кауай Ленърд се хвана за крака след кош с поднасяне, но в крайна сметка довърши сблъсъка. Торонто не изпусна аванса си до почивката и водеше със 7 на голямата пауза – 58:51.

Кауай (д) спечели епизод номер 3 срещу Янис (д) във финалната битка на Изток.

След 15-те минути, обаче, Бъкс отвърнаха на предизвикателството и се завърнаха в двубоя след силна игра на пейката си в лицето на Джордж Хил и Малкълм Брагдън. Около 7 секунди преди края на срещата Паскал Сиакам пропусна два наказателни удара при 96:94 в полза на Раптърс, а Крис Мидълтън успя да изравни резултата в ответното нападение. Камерунецът се опита да се реваншира с тройка със сирената, но в крайна сметка двубоят влезе в продължения. След края на първото не се стигна до победител, след като Ленърд не вкара от средно разстояние при 103:103. Второто продължение започна с фаул на голямата звезда на гостите Янис Адетекумбо, който го изкара извън игра до края на мача. Домакините се възползваха и след силна игра на Ленърд се върнаха във финалната серия след 118:112. Над всички за Раптърс бе именно бившият баскетболист на Сан Антонио Спърс, който игра малко над 52 минути и завърши с 36 точки, 9 борби и 5 асистенции. Дабъл-дабъл за успеха записаха Сиакам и Марк Гасол (съответно 25 точки и 11 борби, и 16 точки и 12 борби). За Бъкс Янис приключи с 12 точки, 23 борби и 7 асистенции, но с нисък процент стрелба от игра – 31.3% за гърка. Хил и Брагдън бяха най-полезни за „елените“ със съответно 24 и 20 точки.

Мач номер 4 е отново в Торонто и ще се изиграе във вторник вечер. Днес предстои четвъртият двубой от финала на Запад, където действащият двукратен шампион на НБА Голдън Стейт Уориърс е на успех от пети последователен финал в лигата, след като води на Портланд Трейл Блейзърс с 3-0 в серията. /БГНЕС