Лестър повали Челси и излезе на върха в Премиършип

Лестър надви Челси у дома с 2:0 в двубой от 19-ия кръг на английската Висша лига. На „Кинг Пауър“ „лисиците“ започнаха по-добре и Вилфред Ндиди откри резултата още в 6-та минута, след като бе оставен сам около границата на наказателното поле.

Мадисън реализира втория гол във вратата на Менди.

Полузащитникът стреля с левия крак, топката се отби от гредата и влетя в мрежата на Едуар Менди. Домакините натиснаха в търсене на втори гол и Джеймс Мадисън уцели страничния стълб след шут с левия крак. От своя страна, гостите рядко застрашаваха стража на Лестър Каспер Шмайхел, който се прояви при опит за центриране на Рийс Джеймс. Закономерно се стигна до 41-та минута, когато Мадисън увенча силната си игра с попадение в трети пореден мач от Лигата след поредна грешка в отбраната на „сините“. В края на полувремето Джейми Варди остана сам срещу Менди, но се провали при опита си да го прехвърли. В началото на втората част Джеймс Джъстин можеше да сложи точка на спора с трети гол, но стреля с глава от удобна позиция в аут. Гол на Марк Олбрайтън бе отменен правилно поради положение на засада, а гостите отправиха още няколко точни удара, но само за статистиката. Лестър имаше шансове да стигне до трето попадение на контраатака, докато Челси се разписа в края чрез резервата Тимо Вернер. Голът на германеца обаче не бе зачетен заради офсайд. Така, възпитаниците на Брендан Роджърс заслужено се поздравиха с трите точки и се изкачиха, макар и временно, на върха във Висшата лига с актив от 38 точки – на една пред втория Манчестър Юнайтед, който в сряда вечер гостува на Фулъм. За Лампард и Челси това бе шеста загуба от началото на сезона – тимът е осми с 29 пункта, а постът на бившия английски национал продължава да се клати сериозно след поредното незадоволително представяне. В следващите си мачове Лестър гостува на Евертън, докато Челси е домакин на Уулвърхемптън.

Голът на Антонио се оказа победен за Уест Хем срещу УБА.

В другата среща по-рано, Уест Хем стигна до четвъри пореден успех в Лигата след победа над Уест Бромич Албиън с 2:1. Джаред Боуен откри в края на първата част за „чуковете“, а Матеус Перейра възстанови паритета малко след началото на второто полувреме. Михаил Антонио отново бе героят за Дейвид Мойс и компания след акробатично изпълнение. Уест Хем е вече седми с 32 точки, докато УБА остава предпоследен с 11 пункта. В следващия кръг „чуковете“ гостуват на Кристъл Палас, докато „дроздовете“ са домакини на Манчестър Сити. /БГНЕС