Лестър уволни Клод Пюел след разгрома от Палас

Клод Пюел изкара само 16 месеца начело на "лисиците".

Мениджърът на Лестър Сити Клод Пюел бе уволнен от ръководството на клуба след тежката домакинска загуба с 1:4 от Кристъл Палас вчера. Френският специалист бе под сериозно напрежение в последните месеци и в крайна сметка слабите резултати от началото на годината определиха съдбата му.

Пюел пое "лисиците" преди 16 месеца и стабилизира клуба след проблемите при Крейг Шекспир, през настоящия сезон не успя да отговори на нарастващите амбиции на ръководството и феновете. След поражението от "орлите" на "Кинг Пауър Стейдиъм" Лестър се намира на 12-то място в класирането на Висшата лига, на осем точки над зоната на изпадащите. В началото на януари тимът отпадна още в третия кръг на ФА Къп след загуба от намиращия се във Втора лига тим на Нюпорт Каунти.

Асистентът на Пюел Джаки Боневай също е освободен, а временно "лисиците" ще бъдат водени от Майк Стауъл и Адам Садлър, които досега бяха в треньорския щаб на Пюел. "Бихме искали да благодарим на Клод за работата, която свърши начело на отбора в последните 16 месеца и да му пожелаем успех в бъдеще. Ръководството на клуба започва процес по назначаването на нов постоянен мениджър и докато той не приключи, няма да има повече коментари по темата", се казва в съобщение на официалния сайт на Лестър Сити. /БГНЕС