Летящ старт за Швьонтек в Париж, записа поредна победа №29

Ига Швьонтек започна ударно участието на Ролан Гарос. Полякинята изигра поредния си силен мач от началото на сезона и и увеличи серията си от поредни победи на 29. Този път в нейна жертва се превърна квалификантката Леся Цуренко - 6-2:6:0 за по-малко от час на корт „Филип Шатрие“ в Париж. Следващата съперничка на световната №1 ще бъда Алисън Риск или Даяна Ястремска.

Още от началото стана ясно, че интригата в този мач няма да е особено голяма. Швьонтек започна вихрено двубоя и записа ранен пробив, губейки само две точки в първите три гейма. Цуренко намали резултата, но това изобщо не притесни световната №1, която реализира нов брейк и увеличи аванса си на 5-1. До края двете си размениха по ездин пробил и полякинята затвори сета с с 6-2.

Във втората част Швьонтек напълно контролираше случващото се на корта, като в нито един момент не позволи на опонентката си да я постави под сериозно напрежение. Ига записа три последователни пробива, които ѝ донесоха категоричен успех с 6-0.

Аманда Анисимова също се класира за втори кръг на Ролан Гарос след победа над Наоми Осака със 7-5, 6-4. Носителката на четири титли от Големия шлем отново показа, че клея далеч не е най-удобната настилка за нея. Следващата опонентка на Анисимова ще бъде Дона Векич. /БГНЕС