Летим до Тирана за малко повече от час

Край на транспортните неволи - от София до Тирана ще стигаме за малко повече от час, вместо за 8 часа с кола, както бе досега. Толкова ще ви отнеме пътуването между двете столици след откриването на директната самолетна линия, предаде БГНЕС.

Авиокомпания “Гъливер” ще лети два пъти седмично – в сряда и събота. Линията е част от плана на авиокомпанията да покрива близките балкански дестинации с редовни полети.

“Миналата седмица открихме Скопие, сега откриваме Тирана. Ще се радваме да създадем една линия, която да възбуди повече интерес за пътуване между България и Албания. До няколко седмици ще отворим поне още една дестинация“, обеща собственикът на “Гъливер” Янко Иванов.

Той посочи, че в момента се работи много интензивно за откриването на самолетна линия до Солун – една от любимите уикенд дестинации за много наши сънародници.

„Следващата ни дестинация ще бъде Букурещ, но това много зависи от международната ситуация“, каза Иванов, имайки предвид войната на Русия срещу Украйна.

На летище Тирана се състоя празнична церемония по посрещане на първия полет. Символично прерязаха лентата домакините от местния оператор на летището и Янко Иванов. На събитието присъства и българският посланик Момчил Райчевски в Страната на орлите. /БГНЕС