Летище "Узунджово" заработи като паркинг

Летище “Узунджово” заработи като буферен паркинг и прие първите камиони, предаде кореспондентът на БГНЕС от региона.

Директорът на Главна дирекция “Гранична полиция” съобщи, че първите 68 камиона са докарани на летището. Опашката от чакащи камиони да преминат през ГКПП “Капитан Андреево” за Турция е около 5, 6 километра. След проведените разговори с турската страна, е направена реорганизация на пропускането на камиони, и тя е дала резултат. Припомняме, че колоната от тежкотоварни автомобили достигна рекордните 45 км.

Вече една част от химическите тоалетни са поставени, има водоноски, осветление, ще бъде осигурена и храна за водачите. На място има засилено полицейско присъствие. Изградени са КПП-та, през които се контролира влизането и излизането на камионите. Шофьорите нямат право да напускат паркинга, нито пък външни лица имат право да влизат.

В момента на паркинга се намират предимно турски камиони, наредени в три колони, които няма да останат за дълго, защото за тях няма ограничения при влизане в Турция.

Разчистването на терена продължава.

Тежкотоварните автомобили се отклоняват от пътен възел “Димитровград”. В същото време от Гранична полиция подават информация за трафика, а камионите поетапно ще бъдат насочвани към “Капитан Андреево”.

До 8 часа тази сутрин през ГКПП “Капитан Андреево”, посока Турция, са обработени 1 157 камиона. /БГНЕС