Летни температури в края на октомври

Във вторник ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност, която вечерта над Северозападна България ще се увеличи и вплътни, но ще бъде без валеж, предаде репортер на БГНЕС.

Минималните температури ще бъдат между 7° и 12°, в София около 8°. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще бъде слаб, в Дунавската равнина до умерен и с него ще започне бавно понижение на температурите. Максималните температури ще бъдат между 23° и 28°, в София около 25°.

Над планините ще бъде предимно слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 20°, на 2000 метра - около 12°.

Над Черноморието ще бъде слънчево с разкъсана висока облачност. Ще духа до умерен юг-югозападен вятър, който вечерта ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са 21°-24°. Температурата на морската вода е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В сряда ще има разкъсана облачност, а температурите слабо ще се понижат и ще бъдат между 20 и 25 градуса, за София 21. /БГНЕС