"Лев Инс" награди европейската вицешампионка Ивет Горанова

Спортист номер 1 на България за 2021 Ивет Горанова получи премия в размер на 25 хиляди лева от генералния спонсор на Българската национална федерация по карате "Лев Инс" по случай спечеления сребърен медал от Европейското първенство в Турция в края на миналия месец и 25-та годишнина на застрахователната компания, предаде репортер на БГНЕС.

Горанова, която е лице на социалната кампания на "Лев Инс" "Пази детето в Интернет", прибави поредно голямо отличие в колекцията си, след като миналата година стана олимпийска шампионка и взе бронзов медал от Световното първенство. "Със сигурност очакванията ми тежат, отделно работя върху това напрежение, този стрес, работя с ментален треньор, извършвам психическа работа. Аз не загубих златото, а спечелих среброто, няма как всеки път да си на върха, всички искат да спечелят. Със сигурност тази загуба ми влияе и като мотивация, защото нищо не става даром, съперничките ми излизат във всеки мач да ме победят", сподели Горанова в Пресклуб България.

"Мисля, че всеки спортист трябва да участва в социална кауза и да помага на обществото. Аз избрах тази кампания, защото искам да помогна на децата, да им дам пример, да се опитам да ги изкарам навън, да тренират, да спортуват, да са активни, което ще им помогне и за здравословното им състояние", каза тя относно участието си в "Пази детето в Интернет". "Благодаря много на генералния спонсор, за мен тяхната подкрепа е много важна, през всичките години сме имали подкрепа, когато сме имали нужда, а това е много важно", допълни европейската вицешампионка.

Явор Колев и Ивет Горанова

"Предстоят ми Световни игри в Бирмингам, САЩ, за мен тази година това е най-важното състезание заедно с Европейското. Там ще участваме само топ 8 състезателки, разделени в две групи, първите две продължават напред. За мен е голямо предизвикателство, въпреки че това състезание няма толкова голяма популярност, но аз искам отново да спечеля златния медал и искам отново да покажа, че аз съм най-добрата. Днес заминавам на подготовка в Сърбия, там ще се готвя до заминаването ми в САЩ", разкри Горанова.

Световните игри в Бирмингам ще се проведат в периода 7-17 юли.

„Лев Инс е най-голямата застрахователна компания в България, но тя е и най-социално ангажирана с различни каузи. Каузата „Пази детето в Интернет“ е продължение на една друга – „Пази детето на пътя“, която също беше много успешна. Аз знам колко сериозен проблем е киберсигурността, но съм установил, че не е толкова важно да хващаме педофилите и престъпниците, а важна е превенцията. Посещаваме училища в цялата страна и трябва да ви кажа, че Ивет има изключително влияние върху децата, тя не само ги учи за опасностите в Интернет, тя ги стимулира и да спортуват", каза Явор Колев, директор на отдел Киберсигурност в компанията.

Горанова сподели, че е оптимист, че каратето ще се върне в олимпийската програма игри за Игрите в Лос Анджелис през 2028 и заяви, че няма намерение да сменя спорта, за да може да участва на Олимпиадата в Париж след две години. /БГНЕС