Левандовски с дебютен гол за Барса, Мората заби хеттрик на Юве

Роберт Левандовски отбеляза първия си гол с екипа на Барселона при разгрома над мексиканския Пумас с 6:0 в спора за трофея „Жоан Гампер“. Полският национал, който премина на „Камп Ноу“ от Байерн Мюнхен през лятото, вкара след три минути от малък ъгъл.

Педри добави второто и четвъртото попадения в 5-та и 19-та минута, като между тях точен бе Усман Дембеле. Пиер-Емерик Обамеянг и Френки де Йонг, който продължава да бъде спряган за трансфер, оформиха крайния резултат след почивката.

Левандовски (д) откри резултата при разгрома над мексиканския Пумас.

Левандовски изигра роля и при втория гол на Педри, след като го изведе по чудесен начин на стрелкова позиция. Каталунците стартират кампанията си в Ла Лига с домакинство на Райо Валекано в събота.

Алваро Мората, който се завърна в Атлетико Мадрид през юли след две години под наем в Ювентус, реализира хеттрик в неделната приятелска среща срещу италианския гранд в Торино.

Мората (л) бележи първото от трите си попадения в мрежата на "Старата госпожа".

Испанският национал отбеляза две попадения през първата част и оформи хеттрика си след почивката в мач, който бе преместен в Торино от Израел заради „опасения за сигурността“ в региона.

Матеус Куня добави четвърти гол за Атлети в добавеното време. „Дюшекчиите“ започват кампанията си в Ла Лига срещу Хетафе на 15 август, докато „Старата госпожа“ е домакин на Сасуоло в откриващия си мач от Серия А в същия ден. /БГНЕС