Леверкузен разби Айнтрахт и изравни рекорда на Бенфика

Байер Леверкузен продължава със силните си изяви от началото на сезона. "Аспирините", които вече си гарантираха първа в историята шампионска титла на Бундеслигата, разгромиха Айнтрахт Франкфурт с 5:1 като гост в двубой от 32-ия кръг на първенството.

Във Франкфурт тимът на Шаби Алонсо показа страхотна ефективност, като реализира при пет от шестте си точни удара по посока вратата на съперника. Гранит Джака откри резултата в 12-та минута, преди Уго Екитике да възстанови равенството. В края на полувремето обаче Байер отново излезе с едни гърди напред след попадението на Патрик Шик. След паузата Езекиел Паласиос от дузпа, Джереми Фримпонг и Виктор Бонифас също от бялата точка оформиха гръмкия успех.

С тази среща Леверкузен изравни рекорда на Бенфика от поредни мачове без загуба във всички турнири. Това е 48-и последователен двубой без поражение за Алонсо и компания, с което те изравниха постижението на португалския гранд от 1963-65, когато в редиците на тима се подвизаваше легендата Еузебио. В класирането "аспирините" са с 15 точки аванс пред втория Байерн Мюнхен, докато Айнтрахт е на шестата позиция с 45 пункта.

Рекордът на Бенфика може да падне в четвъртък, когато Байер посреща Рома в полуфинален мач-реванш от турнира Лига Европа. Следващият мач на Айнтрахт е гостуване на Борусия Мьонхенгладбах за първенство.

В друг мач, Хайденхайм и Майнц 05 направиха 1:1. Два кръга преди края на сезона, Майнц има пет точки аванс пред предпоследния Кьолн. /БГНЕС