Леверкузен срази Байерн след две дузпи и направи услуга на Дортмунд

Байер Леверкузен се наложи над Байерн Мюнхен с 2:1 у дома в среща от 25-ия кръг на германската Първа Бундеслига.

Футболистите на Байер празнуват втория гол от дузпа на Есекиел Паласиос.

На „Бай Арена“ Йошуа Кимих изведе баварският колос напред в резултата в 22-та минута след подаване на съотборника си в халфовата линия Леон Горецка. Нещата обаче се объркаха за възпитаниците на Юлиан Нагелсман след почивката, когато отборът допусна обрат. И двете попадения за „аспирините“ бяха реализирани от дузпи, като точен на два пъти бе Есекиел Паласиос. Байерн не успя да отвърне на предизвикателството и така инкасира трето поражение от началото на сезона в първенството.

Загубата остави действащите шампиони на второ място в подреждането с актив от 52 точки, на една от водача Борусия Дортмунд, който разгроми Кьолн с 6:1 в събота вечер. Леверкузен събра 37 пункта и е на три от шестия Айнтрахт Франкфурт, който заема последното място в зона Европа. В следващия кръг играчите на Шаби Алонсо гостуват на Шалке 04, докато за Байерн предстои поправителен срещу не кой да е, а водача Дортмунд на 1 април.

По-рано, Майнц 05 и Фрайбург направиха равенство 1:1. Рицу Доан откри за гостите в 55-та минута, но домакините се добраха до точката след попадението на Карим Онисиво в шестата минута на добавеното време. /БГНЕС