Левски чака офанзивни футболисти на лагера в Австрия

Хубчев очаква към лагера на Левски в Австрия да се присъединят още няколко нови футболисти.

Старши треньорът на Левски Петър Хубчев заяви, че Левски преговаря за привличането на още футболисти, предаде репортер на БГНЕС. Отборът заминава днес за Австрия, а в групата са двамата нови - защитникът Янис Каргас и вратарят Милан Миятович. Той поясни, че на преден план е привличането на офанзивни футболисти, но всичко е въпрос на преговори.

„От няколко дни се водят интензивни разговори с още 4-5 човека. Това е планирано. Надявам се поне трима-четирима играчи да се присъединят към лагера в Австрия, очакваме офанзивни футболисти. Въпрос на преговори. Разговаряли сме с много хора. Възможно е да вземем и българи", заяви Хубчев на летището.

Левски замина за втория си подготвителен лагер в Австрия. "Сините" ще изиграят четири контроли там и ще се върнат в началото на юли.

„Първите ми впечатления от новия спортен директор е, че свърши доста работа. откакто е в клуба от три дни. Млад, амбициозен човек. Относно лагера в Добринище съм доволен от представянето на момчетата. Чисто бегово дори надминаха очакванията", коментира още специалиста. Хубчев поясни, че вратарят Николай Кръстев ще напусне отбора. Левски взе черногореца Милан Миятович, а самият Кръстев е изявил желание да напусне, въпреки желанието на ръководството и треньора да остане. „Казахме му в очите, че искаме да остане, но той изяви някакви други желания. За мен е важно играчите, с които ще бъдем да са изцяло отдадени на отбора", допълни треньорът.

Ейолфсон се надява да се завърне колкото може по-бързо за Левски.

Той отчете, че Левски може да се раздели и с други футболисти. Хубчев призна, че вижда положителни промени в клуба, но тепърва ще се види. Холмар Ейолфсон се надява да се възстанови напълно до месец, месец и половина. Защитникът призна, че е хубаво отново да е сред отбора, но не трябва да се прибързва с неговата травма. Холмар сподели мнението си за първия подготвителен лагер в Добринище и новия централен защитник в Левски Янис Каргас.

„Чаках да се завърна на терена и да съм с отбора от седем месеца. До момента всичко върви добре, плавно. Проведохме добра първа седмица с новия треньор. Имаше доста бягане и упражнения. Ще бъде интересно да видим какво следва в Австрия, но засега всичко е наред. Надявам се да се разбираме добре с новия централен защитник, да сформираме добър тандем и да не допускаме голове. Очаквам да се завърна наравно с отбора след около месец, месец и половина. Трябва да се внимава, но до момента всичко върви добре", каза исландецът, преди да излети с отбора за Австрия. /БГНЕС