Левски и Апоел не си вкараха в Израел и оставиха всичко за реванша в София

Отборите на Апоел Беер Шева и Левски направиха равенство 0:0 в първия мач помежду си от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. На стадион "Търнър" в израелския град, пред погледа на Майкъл Чорни, Тодор Батков, Емил Велев, Наско Сиракова и Даниел Боримиров "сините" стояха по-добре на терена и владееха повече топката, но така и не успяха да материализират предимството си.

През първото полувреме Левски имаше два отлични шанса да поведе в резултата, но те бяха пропуснати от Рикардиньо и Уелтън, като ударът на първия бе отбит от защитник, а вторият стреля над вратата.

В средата на първата част Николай Костов бе принуден да замени Марин Петков, който получи контузия след неприятен инцидент. След почивката и третият бразилец в атаката на "сините", Роналдо, бе близо до гола, но ударът му с глава от добра позиция бе отразен от вратаря на Апоел Офир Марсиано.

В добавеното време резервата Ивелин Попов можеше да донесе успеха на своите, но далечният му изстрел срещна напречната греда след рикошет. В крайна сметка до голове не се стигна и срещата завърши при нулево равенство, което означава, че всичко ще се реши на реванша в София следващата седмица.

Вторият мач ще се играе в четвъртък, 17 август, от 20:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". /БГНЕС