Левски и Лудогорец продължават напред за Купата, Ботев Гълъбово отстрани Витоша

Отборът на Левски надигра у дома Черно море с 1:0 насред „Герена“ в осминафинален сблъсък от турнира за Купата на България.

"Сините" се реваншираха за загубата си от Черно море на същия етап преди година.

„Сините“ стигнаха до единственото попадение в срещата през първата част, когато точен бе полузащитникът Мартин Райнов. Това се оказа и единственият точен удар за възпитаниците на Петър Хубчев в двубоя. От своя страна, играчите на Илиан Илиев опитаха да заиграят по-агресивно, но така и не успяха да стигнат до изравнителен гол. Така, Левски се класира за четвъртфиналите в надпреварата и си отмъсти на „моряците“, след като миналата година отпадна в същата фаза именно от варненци след изпълнение на дузпи. По-рано шампионът на България Лудогорец надигра като гост Септември с класическото 3:0 и се класира за четвъртфиналите за Купата на България. Възпитаниците на Станислав Генчев започнаха вихрено срещата и си осигуриха комфортен аванс от два чисти гола още до 20-та минута. Козмин Моци откри резултата в 11-та, а осем по-късно Якуб Швиерчок реализира второто попадение за „зелените“. През втората част Мавис Чибота оформи крайното 3:0 след точно изпълнена дузпа. Така разградчани преминаха безпрепятствено в следващата фаза на надпреварата, като спестиха сили и за предстоящия двубой срещу Черно море във вътрешния шампионат в събота. Следващата седмица пък тимът приема у дома унгарския Ференцварош в последен мач от груповата фаза на Лига Европа, в който дори при равенство ще си гарантира класиране за елиминациите.

Разградчани нямаха проблеми срещу лидера във Втора лига.

До четвъртфиналите достигнаха още Ботев Гълъбово и Ботев Враца. Отборът на Ботев Гълъбово елиминира елитния Витоша Бистрица в двубой от осминафиналите за Купата на България след 2:1. Домакините се оказаха в ролята на догонващи в началото на втората част след попадението на Атанас Кабов. Двубоят вървеше към успех на гостуващия състав, когато на сцената се появи атакуващият футболист на Ботев Ерай Карадайъ. 24-годишният българин от турски произход, играещ под наем от Арда, първо изравни резултата в 80-та минута, а десет по-късно реализира второто си попадение, с което донесе и победата на своя тим. Тимът на Ботев Враца не остави шансове на втородивизионния Кариана Ерден, побеждавайки с убедителното 4:0 за място сред четвъртфиналистите за Купата на България. Интригата изчезна след първите 45 минути, когато врачани реализираха три от четирите попадения. Още във втората минута Венцислав Керчев откри резултата, а Петър Атанасов покачи на 2:0. В 37-та Доминик Янков наказа защитата на гостите за трети път. Крайният резултат бе оформен в заключителните мигове на срещата. Утре предстоят последните два осминафинала от програмата. В тях ЦСКА гостува на Арда в Кърджали, а носителят на трофея Локомотив Пловдив приема у дома Литекс. /БГНЕС