Левски и Лудогорец определят втория финалист за Купата на България

Левски приема Лудогорец в полуфинален мач-реванш от турнира за Купата на България по футбол. Двубоят между двата тима е тази вечер от 19:00 часа на стадион „Георги Аспарухов“ в столицата.

„Сините“ спечелиха вълнуващия първи сблъсък срещу шампионите с 3:2 в Разград, след като реализираха дузпа в 101-та минута чрез Марин Петков. По този начин те си осигуриха добра преднина преди реванша в София, тъй като головете на чужд терен важат за Националната купа и така „зелените“ ще се нуждаят от успех с два гола разлика, за да се класират за финала на 11 май.

Левски се възроди след подновяването на шампионата, като има седем победи в десет мача във всички турнири. В останалите три срещи отборът на Станимир Стоилов направи две нулеви равенства с ЦСКА и отстъпи именно на Лудогорец с 1:2 в Разград след късен гол за домакините. От своя страна, тимът на Анте Шимунджа си гарантира 11-а поредна шампионска титла на страната след убедителния успех над Славия с 4:1 в последния кръг. „Милионерите“ отстъпиха само веднъж, подобно на предстоящия си съперник, във всички турнири – поражението с 2:3 от „сините“ за Купата преди седмица.

Левски е рекордьор по отличия за Купата на страната с 25, но не е печелил трофея от 2007-а насам, когато побеждава във финала Литекс с 1:0 след продължения. За последно „сините“ бяха финалисти в надпреварата през 2018, когато загубиха от Славия след изпълнение на дузпи. Лудогорец триумфира за последно с Купата през 2014, когато победи Ботев Пд с минималното 1:0. За последно съставът игра финал през 2017, когато отстъпи на „канарчетата“ с 1:2.

Главен съдия на полуфиналния реванш на „Герена“ ще бъде Драгомир Драганов. Негови помощници ще са Димо Вълчев и Христо Хаджийски. Победителят от втория полуфинал за Купата ще се изправи срещу действащия носител на трофея ЦСКА на финала на 11 май на Националния стадион „Васил Левски“. /БГНЕС