Левски и ЦСКА не се победиха под дъжда на "Васил Левски"

ЦСКА и Левски не успяха да се победят в дербито от първия кръг на плейофите за разпределението на местата от първо до шесто. Мачът на ст. "Васил Левски" завърши 0:0 и вече само точка дели Лудогорец от 11-а поредна титла. По-късно днес шампионите приемат Славия.

Двубоят не предложи особени футболни достойнства, а дъждът допълнително създаде много брак в действията на двата отбора. Първото полувреме бе за "сините", а след почивката "армейците" се разиграха, но отново направиха фрапантни пропуски в края и изпуснаха победата. Дебют начело на ЦСКА направи Алан Пардю, а Станимир Стоилов изгледа двубоя от трибуните заради наказание.

В 18-ата минута Илиян Стефанов изведе по великолепен начин Марин Петков, който падна в наказателното поле. Главният арбитър Георги Кабаков правилно прецени, че няма основания за отсъждане на дузпа и дори спести жълт картон на Петков за симулация.

Минута по-късно отново Стефанов нанесе опасен удар, който обаче не намери целта. Уелтон бе много активен по левия фланг за Левски и създаде сериозни главоболия на Иван Турицов, но десният бек на "червените" умело се справи с бразилеца.

В 58-ата минута ЦСКА пропуесна страхотен шанс да открие резултата. Греъм Кери стреля от движение, но Николай Михайлов успя да отклони топката в корнер. В 64-ата минута Уелтон бе изведен на отлична позиция.Той опита изстрел, но топката бе в обсега на Димитър Евтимов, който я улови. В 72-ата минута Маурисио Гарсес прати топката в мрежата на "сините". Голът обаче бе отменен поради засада.

ЦСКА пропусна три отлични възможности за гол в последните минути. В 79-а минута Мазику проби от ляво и центрира за Йоан Баи, който не намери добре топката от въздуха и не бе проблем за Михайлов да улови. Последва и пропуск на Маурисио Гарсес, който бе изведе сам срещу вратаря, но стреля над вратата.

В последната минута на добавеното време ЦСКА можеше да измъкне трите точки, но удар на Жеферсон с глава не намери рамката на вратата. /БГНЕС