Левски и ЦСКА си вкараха по един гол за равенство във Вечното дерби

Левски и ЦСКА не се победиха в голямото дерби на българския футбол, играно на ст. "Васил Левски". Мачът между двата гранда завърши 1:1. По този начин "сините" сложиха край на серията на вечния си съперник от пет поредни победи.

След девет минути игра Естрада бе намерен от Хайнц с прекрасно дълго подаване. Нападателят бе на аутлинията и подаде остро в наказателното поле. Там Линдсет пропусна топката, но зад него нямаше кой да я засече в мрежата. Четири след това Линдсет се пребори с Кордоба и веднага опита прехвърлящ удар извън наказателното поле, но изпълнението му излезе в аут. В 14-ата минута удар на Фадига мина доста далеч от целта.

В ответната атака "червените" поискаха дузпа, след като Кордоба Естрада в гръб, но не я получиха. В 17-ата минута ЦСКА наказа грешка на Пламен Андреев, но попадението не беше зачетено заради засада.

В 33-тата минута се стигна и до първото по-сериозно положение пред вратата на "червените". Кристиан Димитров отклони с глава към капитана на Левски Андриан Краев, който от близко разстояние не успя да преодолее Густаво Бусато. Междувременно беше отсъдено нарушение на Димитров, така че евентуален гол нямаше да бъде зачетен. В 39-ата минута Уелтън подаде успоредно на голлинията, но Рикардиньо се размина с топката. В 43-ата Цунами центрира, а Роналдо стреля с глава и матира Бусато - 0:1.

Пламен Андреев увисна при центриране на Хайнц в добавеното време. Решителна намеса на Кристиан Димитров обаче позволи на "сините" да заразят преднината си.

Минута и половина след старта на втората част Линдсет допусна груба грешка. Топката се озова в Уелтън, той преодоля Махмутович и влезе в наказателното поле, където пропусна сам срещу Бусато. В 49-ата Линдсет изпревари вратаря Пламен Андреев и овладя топката в пеналта, имаше време да се прицели и порази вратата на “сините” за 1:1.

ЦСКА пропусна златен шанс да направи пълен обрат в резултата. Асен Митков подари топката на Хайнц. Последва извеждащ пас към Майкъл Естрада, който не се престраши да завърши сам, въпреки че беше очи в очи с Андреев. Вместо да стреля, пусна наляво към Дюкенс Назон. Хаитянинът обаче беше неутрализиран от Жереми Петрис и не успя да вкара.

В 68-ата минута Дюкенс Назон получи топка в наказателното поле. Националът на Хаити намери позиция за удар, но шутът му премина на сантиметри покрай гредата. Левски отговори светкавично. Уелтън се справи с двама футболисти на съперника и отправи мощен удар по диагонала, но в аут. В 81-вата минута Цунами стреля с глава след центриране от корнер, но топката премина покрай вратата на Бусато. В добавеното време на срещата шут на резервата Матиас Фаетон бе спасен от Пламен Андреев. Ново попадение така и не падна. ЦСКА заема трета позиция в класирането с актив от 25 точки. Левски е четвърти с две по-малко. /БГНЕС