Левски към БФС: Вие превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа

Ръководството на Левски излезе с нова официална позиция към Българския футболен съюз и повтори искането си за извънреден изборен Конгрес. От „сините“ публикуваха декларация вчера с призива си към родната централа, а от Бояна отвърнаха с възмущение и заявиха, че няма да позволят ултиматими от който и да било клуб от Първа лига. Тимът от "Герена" е категоричен, че БФС е "превърнал България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа".

"Сините" отново призоваха за извънреден изборен Конгрес на централата.

Ето какво написаха от Левски:

„Уважаеми ръководители на БФС,

„През последните месеци ръководството на „ПФК Левски“ ежедневно се справя с наистина големите проблеми, наследени в клуба. Това става благодарение на безпрецедентната подкрепа на многобройните ни привърженици и доверието им към нас.

Точно обратното – през последните, повече от 15 години, Вие не само не решихте, а задълбочихте проблемите пред българския футбол, като превърнахте България в една от най-изостаналите страни във футболна Европа.

Затова още веднъж Ви призоваваме най-късно до 20 декември 2022 г. да обявите дата за извънреден изборен конгрес, който да се проведе прозрачно и честно и да постави основите на нов тип управление в българския футбол.

В противен случай ще го направим ние, по всички правила на закона и Устава на БФС, които, бъдете сигурни, добре познаваме“. /БГНЕС