Левски мина с лекота през Септември за място на 1/2-финалите за Купата

Левски победи с 2:0 Септември Сф и се класира за 1/2-финалите от турнира за Купата на Българи. Мачът се игра на ст. "Георги Аспарухов", въпреки, че домакин беше втородивизионният тим. От състава на "сините" липсваха вратарят Николай Михайлов и Андриан Краев, който виси с картони, а в неделя e дербито срещу ЦСКА. Сред титулярите обаче се завърна Георги Миланов, който дори се разписа.

Секунди след началото Левски можеше да бъде наказан. Ударът на Александър Тодоров обаче се отби от гредата. Веднага след това Чандъров поиска дузпа, но имаше засада. “Сините” отвърнаха с няколко мелета пред Шейтанов, нито от тях обаче не завърши с удар в очертанията на вратата на Септември.

Левски все пак стигна до попадение в 21-ата минута Драган Михайлович центрира към Димитър Костадинов, който прати топката във вратата на бившия си отбор - 0:1! Осем след това Марин Петков се възползва от грешка в защитата и вкара. Голът обаче беше отменен поради засада.

В началото на второто полувреме Георги Миланов изработи дузпа, която сам реализира - 0:2. В 60-ата минута мощен удар на Миланов е отразен от Шейтанов. В 73-ата Уелтън излезе сам срещу Димитър Шейтанов, но не успя да преодолее стража. В оставащите минути "сините" продължиха да имат превъзходство, но без да създадат реални голови положения. /БГНЕС