Левски не сбърка срещу Царско село на "Герена"

Левски победи Царско село с 2:0 на стадион „Георги Аспарухов“ в среща от XVII кръг на елитната ни група, предаде репортер на БГНЕС. Домакините отбелязаха и двата си гола през първото полувреме.

Благодарение на тази победа тимът от „Герена“ се настани на второто място в подреждането с две точки повече от Локомотив Пловдив и седем по-малко от лидера Лудогорец.

В началната част на двубоя голови положения и удари към двете вратите липсваха, но „сините“ успяха да зарадват привържениците си по трибуните в 27-ата минута, когато Найджъл Робърта отбеляза седмия си гол от началото на сезона. Паулиньо подаде на Станислав Иванов, който стреля, вратарят на Царско село отби топката, но Робърта от близко разстояние я вкара в мрежата на гостите.В 39-ата минута Левски удвои преднината си – Станислав Иванов бе точен след подаване на Дени Алар. Царско село през първите 45 минути не успя да отправи нито един удар в очертанията на вратата на съперника си. Възпитаниците на Никола Спасов успяха да сторят това чак в 60-ата минута, когато Уесли Ната стреля много опасно с глава, но вратарят на Левски Милан Миятович прояви чудесен рефлекс и успя да отбие в корнер. Отборът на Петър Хубчев създаде още няколко положения до края на срещата, но не успя да ги оползотвори. В следващия кръг Левски гостува на Берое, а Царско село посреща Ботев Пловдив. /БГНЕС