Левски обърна Вихрен и си уреди среща с Лудогорец за Купата

Отборът на Левски започна по успешен начин защитата на трофея от Купата на България, след като победи Вихрен с 4:1 като гост в първия си мач от турнира.

В Сандански "сините" изостанаха рано в резултата след гол на бившия играч на ЦСКА Шигозе Удоджи, който се разписа с глава в осмата минута след центриране на бившия български национал Йордан Минев. 24-та минута Роналдо възстанови равенството след асистенция на Ивелин Попов, а малко след това "сините" поведоха след изстрел с глава на Андриан Краев след подаване на Георги Миланов. През второто полувреме Уелтън увеличи преднината на гостите, а Миланов оформи крайното 4:1 от дузпа.

По този начин Левски продължава към осминафиналите на Купата, където ще срещне шампиона Лудогорец, който вчера победа Розова долина с 2:0. Двубоят ще се играе на 4-ти декември от 13:30 часа.

Отборите на Пирин Благоевград, Хебър Пазарджик и Ботев Враца се превърнаха в първите три елитни тима, които отпадат от Купата на България.

"Орлетата" продължиха със слабото си представяне от началото на сезона и загубиха гостуването си на третодивизионния Чавдар Етрополе с 0:2. В същото време Витоша Бистрица удари Ботев Враца с 1:0 у дома. Хебър пък бе победен от Марица в Пловдив с 4:2.

Останалите резултати:

Дунав Русе - Арда 1:2

Спартак Плевен - Локомотив София 1:4

Спортит Своге - Славия 1:2 (след продължения). /БГНЕС