Левски продължава европейската си одисея с гостуване в Израел

Апоел Беер Шева посреща Левски е среща от трети квалификационен кръг турнира Лига на Конференциите. Мачът е в тази вечер от 20:30 часа българско време. "Сините" започнаха ударно европейската си одисея тази година. Тимът се справи със северномакедонския Шкупи в предишния кръг след две чисти победи.


Що се отнася до представянето му в Първа лига, то може да се определи като противоречиво. Футболистите на Николай Костов записаха две победи и две загуби до момента. В последния кръг те отстъпиха на един от изненадващите лидери в класирането – Локо Пловдив с 1-2 като гост.

Апоел е един от силните тимове в Израел. Но за последно е бил шампион през 2018 г, я миналите два сезона се задоволи със сребърните медали. В предишния кръг от пресявките на Лига на Конференциите израелците елиминираха литовския Паневежис, след като го победиха с 1:0 у дома и 1:1 като гост в реванша. В тима играе българинът Йоан Стоянов, който е в Израел от дете и няма нищо общо с българския футбол като израстване и формиране.

Преди тези два мача Апоел допусна тежка загуба с 1:6 от шампиона Макаби Тел Авив за местната Тото Къп. Победителят от този двубой ще срещне елитния немски Айнтрахт Франкфурт в плейофния кръг.

„Не сме изнервени, малко сме изморени от дългото пътуване. Неприятно, че отсъстват Кристиян Димитров и Жереми Петрис. Не се притеснявам обаче, защото имаме играчи, които могат да ги заместят. Готови сме със състава, със стратегията. Едно е сигурно, че няма как да подценим отбора на „Апоел“, защото са много силни. Няма как и да ги надценим, защото и Левски е много силен отбор. Надявам се на добър резултат от този двубой“, заяви треньорът на Левски Николай Костов преди двубоя.

„За Апоел знаем изключително много. Играят с много трансформации, които даже трудно се проследяват. Относно скандала, който са имали в съблекалнята, нямаме конкретна информация. Очаквам равностоен мач. Треньор съм на „Левски“ и вярвам в моите футболисти. Очаквам положителен резултат. Много ми харесва отбора на „Апоел“, но нашият повече. В последно време правим добри игри. Концентриран съм повече върху нашия отбор, отколкото върху съперника. Тук сме, за да играем с „Апоел“. Как мога да отговарям за бъдещето, което не е ясно въобще? Не искам да правя сравнения между „Апоел“ и отбори от българското първенство. Впечатлява ме играта им в атака. Имат интересни играчи, бързи, технични. Имат футболисти, които се справят нелошо един срещу един. При стандартни положения са много разнообразни, трудно ни е да ги анализираме, и са успешни. Много ще ни липсва публиката“, завърши Костов. /БГНЕС