Левски разполага с 200 хил. лева в сметката си, сезонът на „Сините" под въпрос

Левски разполага само с 200 хиляди лева в сметката си до края на сезона, заяви изпълнителният директор на „Сините" Павел Колев. Той уточни, че клубът трябва да плаща на НАП по 143 хил. лева на месец според сключеното споразумение за дълговете на клуба, а това не включва текущите разходи.

Ще караме на мускули и се надяваме на разбиране от играчите. В момента работим по търсене на нови спонсорски и рекламни договори. Продажбата на играчи също е вариант, но за момента има само запитвания. Обсъждаме всякакви варианти, няма играч на Левски, който да е непродаваем", заяви Колев по време на гостуването си в Дарик Радио.

Това противоречи на изказването му след срещата с футболистите и треньорския щаб по-рано днес, когато Колев заяви, че „няма вариант да не доизкараме сезона". Истината е, че ако в Левски не влязат някакви приходи в следващите седмици, ситуацията в клуба може да стане още по-тежка.

Закупуване на абонаментни карти е един от вариантите да се подпомогне. Ще стартираме и дарителска кампания за стабилизиране на ситуацията. В момента свежи финанси няма как да влизат в клуба и оперираме с това, което имаме, а то е доста ограничено. В някакъв момент ще опрем и до заплатите на футболистите, което ни поставя в позиция партер. Нямаме никаква информация от собствениците на клуба. Колкото и да искаме да сме честни с всички, на много от въпросите нямаме отговори", уточни Колев.

Той допълни за дълговете на Левски, които са намалени на половина за една година. „Бяха 34-35 милиона сега са около 17 милиона", каза Колев. В края той призова за обединение сред феновете на Левски и да напълнят стадиона за дербито с ЦСКА. /БГНЕС