Левски с нова издънка, взе само точка от Благоевград

Отборът на Левски продължи със слабото си представяне в Първа лига, след като направи равенство 1:1 при гостуването си на Пирин Благоевград в мач от 20-ия кръг на първенството. За "сините" това е десети пореден двубой без победа в шампионата.

Срещата на стадион "Христо Ботев" в югозападния град започна добре за гостите, които поведоха в резултата в 14-та минута, когато Асен Чандъров реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Венцислав Бенгюзов в наказателното поле. Реферът Драгомир Драганов взе решението за наказателния удар след консултация с ВАР. "Орлетата" успяха да отговорят точно преди почивката, когато Мартин Смоленски преодоля Пламен Андреев с точен удар по земя след асистенция на Илкер Будинов.

През втората част играчите на Станимир Стоилов не бяха достатъчно ефективни в атака, макар че създадоха няколко опасности, но бяха парирани от отлични намеси на вратаря на домакините Янко Георгиев. В крайна сметка повече голове не паднаха и двата тима поделиха точките.

По този начин Левски остава на осмо място в класирането с 31 точки, докато Пирин е на 14-та позиция с актив от 13 точки. В следващия кръг "сините" посрещат Лудогорец във вторник, 28-ми февруари, от 17:45 часа. За Пирин предстои домакинство на Черно море в понеделник, 27-ми февруари, от 17:30. /БГНЕС