Левски с престижен успех срещу украински гранд

Левски победи с 1:0 Динамо (Киев) в контрола, която се изигра в турския курорт Белек, където "сините“ са на подготвителен лагер. Патрик-Габриел Галчев бе точен за "сините“.

За столичани това бе шестата и най-стойностна проверка от началото на подготовката в Турция, като играчите на треньора Николай Костов постигнаха втори успех. Останалите четири мача бяха загубени. Динамо Киев, който е на пето място в елита на Украйна с актив от 28 точки (шест по-малко от лидера Кривбас), е с баланс от две поражения и един успех в своите контроли.

Левски започна активно мача, като в 17-ата минута Хосе Кордоба засече с глава подаване на Асен Митков и отправи топката към горния десен ъгъл, но вратарят на Динамо изби в корнер. Две минути по-късно играчите на Динамо пропуснаха добра възможност, като Краваиев стреля край вратата. В 22-ата минута един от най-добрите на терена Патрик-Габриел Галчев получи топката пред наказателното поле на Динамо, финтира съперник и вкара в долния ляв ъгъл за 1:0.

На почивката в игра за Левски се появи Кристиан Димитров на мястото на Хосе Кордоба. В 58-ата минута "сините" стигнаха до страхотен шанс за втори гол, като Галчев намери отлично Рикардиньо, който пропусна. Няколко минути по-късно бразилският нападател на Левски профука още една добра възможност. В 79-ата минута Уелтън получи извеждащ пас през центъра, като успя да се озове сам срещу вратаря и стреля точно от границата на наказателното поле. Вратарят на украинците обаче спаси. Минута след това Фабио Лима проби отдясно и подаде ктм друга резерва - Джавад Ел Джемили. Той стреля незабавно пред наказателното поле, но опасният шут бе спасен.

При удара играч на Динамо влезе остро, а Джемили остана на терена, но в крайна сметка успя да продължи в двубоя.. /БГНЕС