Левски се издъни и срещу последния в класирането

Левски не успя да се върне на пътя на победите в Първа лига, след като стигна само до равенство 2:2 при гостуването на Спартак Варна. В морската ни столица "сините" на два пъти повеждаха в резултата, но в крайна сметка не съумяха да спечелят в шести последователен мач в първенството.

Феновете на "сините" нямаха поводи за радост след края на 90-те минути във Варна.

Завърналият се в игра след контузия Филип Кръстев изведе възпитаниците на Станимир Стоилов напред в резултата в 25-та минута след асистенция на Хосе Кордоба. В началото на втората част обаче домакините изравниха чрез Ивайло Климентов. Скоро след това радостта на "соколите" се изпари след втория гол на Кръстев в мача, но играчите на Тодор Киселичков показаха дух и се добраха до точката след комбинация между бившите футболисти на Левски Здравко Димитров и Пламен Димов, завършена от последния с глава. След изравнителното попадение и двата отбора можеха да стигнат до трите точки, но Иван Дичевски и Пламен Андреев запазиха вратите си сухи.

Левски се провали в шест пореден двубой в шампионата, като това бе пето последователно равенство за Мъри и компания. "Сините" са седми в класирането с 29 точки, колкото имат намиращите се над тях в подреждането Черно море и Славия. Спартак остава на дъното с осем точки, но записа трето поредно реми в елита, като предишните две бяха с Черно море и Славия.

За Киселичков и отборът му предстои визита на Пирин в Благоевград, докато Левски е домакин на Славия. /БГНЕС