Левски се отпуши срещу Монтана

Отборът на Левски постигна първа победа от началото на сезона в Първа лига, след като разби Монтана с 4:0 като гост в мач от четвъртия кръг на първенството.

"Сините" стигнаха до първа победа през сезона.

За „сините“ на стадион "Огоста" се разписаха Стайн Спиерингс в 28-та и 46-та минута, Паулиньо в 41-та и Ивайло Найденов в 67-та минута. В 28-ата минута Орлин Старокин намери с диагонален пас Станислав Иванов, който веднага подаде на Стайн Спиерингс и холандецът с прецизен удар вкара топката в мрежата на Орлинов. В 41-вата минута Паулиньо удвои преднината на Левски с удар по земя от границата на наказателното поле.

Малко след подновяването на играта Стайн Спиерингс се разписа за втори път в мача. Играчите на Монтана сбъркаха в центъра. Спиерингс напредна с топката, минавайки сам около 40 метра и с удар от далечна дистанция направи резултата 3:0. В 67-та минута центриране от корнер бе изчистено от Йорданов, но топката попадна в Ивайло Найденов, Тони Тасев не успя да се справи и младокът я прати във вратата на Орлинов.

По този начин Левски записа първи успех през кампанията и се изкачи до 9-то място в класирането с четири точки, докато Монтана заема седма позиция с актив от пет точки.

По-рано днес в Арда обърна Ботев Пловдив в много атрактивен мач и спечели с 3:2 в Кърджали. По този начин възпитаниците на Николай Киров влязоха в топ 3 на класирането с 8 точки, докато Ботев Пловдив вече е на 10-та позиция с 4 точки. /БГНЕС