Левски се справи със Септември навръх юбилея на Гунди

Отборът на Левски победи Септември София с 2:0 у дома в последен мач от 29-ия кръг на Първа лига. На стадион "Георги Аспарухов" фокусът на двубоя бе върху 80-та годишнина от раждането на най-голямата легенда в историята на клуба - Гунди.

"Сините" отбелязаха юбилея с различни активности през целия ден, както и непосредствено преди срещата, а на терена играчите на Елин Топузаков направиха нужното, за да вземат трите точки. Домакините доминираха от началото на двубоя и това даде резултат в 27-та минута, когато Левски поведе в резултата, а подобаващо на случая голмайстор бе играчът с номер 9 в тима на "сините" Рикардиньо. Бразилецът отклони изстрел на своя съотборник Уелтън Фелипе от границата на наказателното поле за 1:0.

Десет минути след почивката Левски остана с човек по-малко, след като реферът Радослав Гидженов показа директен червен картон на Андриан Краев за опасно влизане в краката на Петър Чуич. Възпитаниците на Светослав Петров опитаха да се възползват от преимуществото си и натиснаха, но не успяха да затруднят особено Пламен Андреев. От своя страна "сините" стигнаха до втори гол в 76-та минута чрез Роналдо, който се разписа със силен изстрел по диагонала.

До края не паднаха повече голове и "сините" спечелиха с 2:0 за трета поредна победа и общо девети последователен мач без допуснат гол. Така Левски вече има 54 точки на четвъртото място, пет по-малко от третия ЦСКА 1948. Септември заема 13-та позиция в подреждането с актив от 22 точки. /БГНЕС