Левски се върна на победния път с успех над Локомотив Пловдив

Отборът на Левски сложи край на черната си серия от пет поредни мача без победа в Първа лига, след като победи Локомотив Пловдив с 3:0 у дома в мач от 19-ия кръг на първенството. На "Герена" домакините си свършиха работата с два гола през първото полувреме, за да намалят напрежението върху треньора Николай Костов.


"Сините" поведоха в резултата в 14-та минута, когато централният защитник Кристиян Димитров се разписа с глава след центриране от корнер на Марин Петков и много слаба намеса на вратаря на "смърфовете" Динко Хоркаш. В 42-та минута завърналият се след контузия Уелтън удвои аванса на Левски с много прецизен изстрел по земя след подаване на Асими Фадига. В 83-та минута реферът Валентин Железов отсъди дузпа за домакините след консултация с ВАР, а Рикардиньо оформи крайното 3:0.

По този начин Левски се върна на победния път и вече дели петото място с ЦСКА 1948, като двата тима имат по 32 точки, но "сините" са изиграли два мача повече. Локомотив Пловдив заема четвърта позиция в класирането с три точки повече. /БГНЕС