Левски ще се опита да се върне към победите срещу последния

Още три мача от 17-ия кръг в Първа лига ще се изиграят днес.

От 12:30 часа е мачът Славия - Черно море. Двата тима ще водят борба за Топ 6, която определено ще е много напечена до края/ Момчетата на Илиан Илиев са изключително организирани в отбрана и особено навън знаят, че не могат да допускат много грешки, ако искат резултатите им да са на ниво. Славия също може да е солиден, така че двубоят се очаква да премине в руслото на единоборствата.

"Моряците" не са губили срещу Славия от 2019-а година.

Филип Кръстев вероятно ще се завърне в редиците на "сините" след контузия.

В 14:45 часа на Коритото във Варна ще стане горещо, тъй като местният Спартак приема Левски. "Соколите" успяха да се съвземат и започнаха да нижат по-добри резултати, особено в последните няколко мача. Въпреки това, те продължават да се последни в класирането.

Определено периодът е много труден за тима на Станимир Стоилов и се очаква да е така поне до паузата за първенството. "Сините" не се справят във фаза атака и дори и вкарването на едно попадение им коства кански труд.

От 17:30 часа е столичното дерби ЦСКА - Локо Сф. "Червените" навлязоха във вихрено темпо в последно време и сега ще искат да не спират с победите. Локомотив София е сред най-конкурентните им тимове от началото на сезона.

Тимът на Станислав Генчев определено не може да се оплаче от липса на попадения и голови шансове пред противниковата врата. Това се видя в последните мачове, когато бяха отбелязани два гола срещу Арда и още един навън срещу Черно море. Разбира се, това коства някои дефанзивни неточности, но смелостта в играта на "железничарите" със сигурност се харесва на феновете.

Все пак, ЦСКА е в серия от пет поредни победи, а домакинството им дава допълнително предимство.

Програмата за 17-ия кръг на Първа лига:

Петък, 4 ноември

Септември - Хебър 1:1

Събота, 5 ноември

Ботев Пловдив - Ботев Враца 6:0

ЦСКА 1948 - Пирин 2:1

Берое - Арда 2:0

Неделя, 6 ноември

12:30, Славия - Черно море

14:45, Спартак Варна - Левски

17:15, ЦСКА - Локомотив София

Вторник, 8 ноември

17:30, Локомотив Пловдив - Лудогорец. /БГНЕС