Левски ще спира негативната си серия на "Тича"

Черно море приема Левски в отложен мач от четвъртия кръг на Първа лига. Срещата на стадион „Тича“ в морската ни столица е днес, 2 ноември, от 17:15 часа. Георги Давидов ще бъде главен съдия на двубоя с помощници Милен Арабаджиев и Илиян Капарашев. На ВАР ще бъде Ивелин Занев с асистент Владимир Велев.

Отложеният мач от четвъртия кръг на Първа лига край морето започва в 17:15 часа.

Възпитаниците на Станимир Стоилов влизат в негативна поредица от четири последователни мача без победа в елита. Тя започна с поражение от Славия с 1:2 като гост, а в последните три срещи отборът от „Герена“ записа равенства със Септември, Локомотив Пд и ЦСКА 1948, като последните две бяха пред собствена публика. Тези несполуки отдалечиха Мъри и компания от първото място, но старши треньорът на „сините“ изрази надежда, че една победа ще върне самочувствието на играчите.

Надали една победа може да гарантира постоянство в резултатите и работата. По-важно е да намерим пътя към победите, винаги един добър мач и победа може да вдигне самочувствието на футболистите. На тези, които са здрави, ще им даде допълнително самочувствие. Надявам се най-накрая да постигнем победа. Все още имаме доста проблеми от последния мач. Ясно е отсъствието на Билал, Илиян, Ивелин, имаме и други здравословни проблеми, някои няма да могат да се решат до мача, но ще изчакаме до двубоя“, коментира Стоилов.

Черно море е с точка пред съперника преди сблъсъка във Варна. Илиан Илиев и компания взеха последния си мач в първенството срещу Локомотив София с 2:1, като съставът е в добра форма, след като не загуби нито един от предишните си пет мача в шампионата, при две победи и три равенства. „Моряците“ отстъпиха за последно пред собствена публика от шампиона Лудогорец с 2:3 в края на август – това е и единственото поражение на тима на „Тича“ от началото на сезона. /БГНЕС