Левски ще търси изход от кризата срещу Лудогорец

Най-интересният двубой от 21-ия кръг на Първа Лига ще се изиграе днес от 17,45 часа. Един срещу друг ще се изправят Левски и Лудогорец. „Сините“ играят добър футбол в почти всеки мач от съперничеството и нерядко успяват да надиграят противника си. Двубоят ще е четвърти през сезона за двата тима, като първият такъв за първенство в началото на декември завърши 0:0. Дни по-късно Лудогорец елиминира Левски за Купа на България, а всичко започна с успех на „орлите“ за Суперкупа на България след изпълнение на дузпи.

Левски е без победа в десет последователни мача. Кризата в "синия" лагер е сериозна, като в този период не бяха победени дори борещите се за спасение Септември, Спартак и Пирин. Преди седмица тимът на Станимир Стоилов поведе в Благоевград, но допусна изравняване. В първия кръг за 2023 година пък Левски загуби с 0:1 от Черно море, като инкасира и още два гола, но те бяха отменени от ВАР.

„Добра възможност да излезем от негативната серия. Нивото, на което игра Лудогорец, ние не можем да го оценим. Отбор като Андерлехт е толкова високо ниво – Лудогорец игра много добре, Андерлехт играе под едно напрежение, така че да корим и да търсим проблеми в Лудогорец, според мен не е уместно. Сега Левски трябва да покаже своите възможности. Въпросът е ние как ще изглеждаме, да играем с душа и сърце, както искат привържениците. Да покажат желание, динамика, че се борят за Левски. Сега им казах на футболистите, че този път ще е по-трудно, защото в предишните ни мачове с тях нивото на Лудогорец не бе толкова високо. Футболистите им беше по-лесно да спечелят преди, сега ще им трябва повече характер и волеви качества“, коментира треньорът Станимир Стоилов в навечерието на двубоя.

Лудогорец вече изигра четири мача през февруари, като спечели в три от тях, но в никакъв случай не може да кажем, че представянето на тима е добро. „Орлите“ не заслужаваха да спечелят срещу Спартак Варна, въпреки че го сториха с 2:1. Същият бе и резултатът срещу Славия, когато успехът дойде в 93-ата минута.

И двата отбора не се намират в добра игрова форма, но единият от тях все пак успява да печели. Тук обаче идва моментът, в който Левски се завръща у дома, а верните привърженици ще напълнят стадиона, въпреки не особено подходящото време за подобен двубой - в работен ден.

Пълна програма за 21-ия кръг на Първа лига:

Събота, 25-ти февруари

ЦСКА 1948 - Арда 1:0

Спартак Варна - Ботев Враца 2:1

Локомотив Пловдив - Локомотив София 1:0

Неделя, 26-ти февруари

Славия - Хебър 0:1

Ботев Пловдив - Берое 1:0

Септември - ЦСКА 0:1

Понеделник, 27-ми февруари

Пирин - Черно море 0:1

Вторник, 28-ми февруари

17:45, Левски - Лудогорец. /БГНЕС