Левски ще търси първа победа над ЦСКА от три години насам

Отборите на ЦСКА и Левски ще се изправят един срещу друг за трети път през сезона днес, когато ще изиграят своя мач от първия плейофен кръг на първенството. Двубоят на Националния стадион "Васил Левски" започва в 17:00 часа, а двата тима влизат в дербито в различно настроение.

За първи път от доста време насам "червените" не са явен фаворит срещу големия си опонент. "Сините", които за последно са печелили дербито през февруари 2019-та година, се намират в добра форма през пролетния полусезон, като в последната си среща постигнаха победа над шампиона Лудогорец в Разград с 3:2. От своя страна ЦСКА е колеблив след подновяването на Първа лига, а само преди няколко дни треньорът на тима Стойчо Младенов си тръгна от "Българска армия" заради разминавания със собственика Гриша Ганчев.

Поради това начело на "армейците" за дербито ще бъде именитият английски специалист Алан Пардю, който има богат опит във Висшата лига. Бившият треньор на Нюкасъл, Уест Хям и Кристъл Палас ще води ЦСКА срещу Левски и в реванша със Славия следващата седмица, преди да стане ясно кой ще е новият постоянен наставник на тима. Треньорът на Левски Станимир Стоилов няма да може да води своите играчи от резервната скамейка, след като получи червен картон след края на двубоя с Лудогорец.

И двата тима имат определени кадрови проблеми, като "червените" са без своя капитан Юрген Матай, а Томас Лам е под въпрос заради контузия. Левски няма да може да разчита на един от основните си играчи в защита Хосе Кордоба, който получи червен картон срещу "орлите", но капитанът на тима Николай Михайлов ще се завърне в игра след контузия. Централният халф Георги Миланов ще бъде под въпрос до последно заради лека травма.

Двата тима преследват различни цели в първенството до края на сезона. ЦСКА на практика загуби шансове да се бори с Лудогорец за титлата, като загуба в неделното дерби ще означава, че разградчани официално са шампиони на България за 11-ти пореден път. Левски заема пето място в класирането с 42 точки и ще се опита да пребори Ботев Пловдив и Черно море за третата позиция в крайното класиране и бараж за участие в евротурнирите през следващия сезон.

Двубоят ЦСКА - Левски на Националния стадион започва в 17:00 часа. /БГНЕС