Левски сломи 10 от Черно море на „Герена“

Левски надигра Черно море с 2:0 като домакин в среща от последния 26-и кръг на редовния сезон в Първа лига.

Уелтън (д) ознаменува силната си игра с асистенция за втория гол.

На стадион „Георги Аспарухов“ в столицата първата част мина без голове, като преобладаваха много накъсвания на играта. Главният съдия Волен Чинков имаше работа главно с дисциплината на гостите от Варна, чиито футболисти получиха цели пет жълти картона още до почивката. Прекомерната агресия у „моряците“ даде резултат в негативен план и десетина минути след началото на второто полувреме Евгени Сердюк бе изгонен за втори жълт картон след тежко единоборство с Николай Михайлов. Капитанът на "сините" бе изнесен на носилка и откаран в болница, а в игра на негово място се появи младият вратар Пламен Андреев.

Възпитаниците на Станимир Стоилов закономерно усилиха натиска си в търсене на попадение, но трябваше да проявят търпение. Около четвърт час преди края на редовното време домакинската публика ликува след автогола на капитана на варненци Даниел Димов. В седмата минута на добавеното време резервата Марин Петков сложи точка на спора с удар под гредата за крайното 2:0. Така, Левски завърши силно редовния сезон и с победата е вече на три точки от днешния си съперник, който утре може да бъде изместен от третото място в класирането при успех на Ботев Пд над Локомотив София.

В първия кръг от плейофите играчите на Илиан Илиев ще играят именно с Ботев, докато за столичния гранд предстои поредно издание на Вечното дерби с ЦСКА. /БГНЕС