Левски спечели трофей след 3:1 срещу Академия Пандев

Левски победи Академия Пандев с 3:1 в третата си контрола от лятната подготовка. Роналдо и на два пъти Билал Бари се разписаха на стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов", а успехът донесе на "сините" и трофея "Георги Соколов", който е посветен на 80-годишнината от рождението на една от емблемите на клуба - Георги Соколов. Попадението за гостите реализира Сашко Пандев. Лошата новина за Станимир Стоилов е контузията на Ивелин Попов, който беше принудително заменен.

Левски поведе още в шестата минута. Уелтън проби отляво и центрира към пеналта, където Роналдо засече във вратата – 1:0. Това беше третият гол на новото бразилско попълнение в контролите.

Само четири след това Ивелин Попов получи контузия и се наложи да бъде сменен принудително. На неговото място се появи Билал Бари.

Уелтън пропусна златен шанс да удвои резултата в 25-ата минута. Стефанов проби отдясно, след което намери бразилеца, но той нацели напречната греда. След това Уелтън направи добавка с глава, но стреля право в ръцете на Йовановски.

В 34-ата „сините“ все пак удвоиха аванса си. Новото попълнение Анте Блажевич центрира отдясно, а Билал Бари с глава матира вратаря на гостите – 2:0.

Левски стигна до трети гол в 70-ата минута. След изпълнение на корнер топката стигна до Билал Бари, който отблизо вкара втория си гол в мача за 3:0. В 82-ата гостите върнаха едноп попадение. Разписа се братът на Горан Пандев – Сашко, който реализира отблизо за 3:1. /БГНЕС