Левски стигна до трите точки при гостуването на Арда

Отборът на Левски стигна до първи успех от седем мача насам, след като победи Арда Кърджали с 3:1 като гост в мач от последния кръг от редовния сезон на Първа лига. На стадион "Локомотив" в Пловдив "сините" бяха водени от временния наставник Георги Тодоров, който по-рано тази седмица замени на поста Петър Хубчев.

Георги Тодоров бързо върна Левски на победния път.

Тодоров направи няколко промени в стартовия състав в сравнение с предишните два двубоя на тима след подновяването на първенството, като шанс за дебютна изява на вратаря Георги Георгиев и защитника Костадин Илиев. "Сините" контролираха играта през първото полувреме, но трудно стигаха до добри голови положения. Те все пак поведоха в резултата в 37-та минута, когато Паулиньо направи добро двойно подаване със Станислав Иванов и се разписа със силен изстрел от далечно разстояние. Домакините отговориха бързо и само три минути по-късно централният нападател на Арда Радослав Василев изравни с глава от близко разстояние след точно центриране отляво.

След почивката отново гостите доминираха и това даде резултат в 65-та минута, когато появилият се като резерва няколко минути по-рано Стайн Спиерингс направи 2:1, след като засече центриране отдясно на Станислав Иванов, като и намесата на вратаря на домакините Николай Банков не бе убедителна. До края възпитаниците на Николай Киров така и не успяха да стигнат до втори гол, а в последната секунда юношата на "сините" Мартин Петков оформи крайното 3:1 с добавка от непосредствена близост след удар на Иванов.

По този начин Левски сложи край на негативната си серия и завърши редовния сезон с успех, като поне временно изравни в точково отношение отборите на ЦСКА и Локомотив Пловдив, които ще се изправят един срещу друг по-късно тази вечер. От своя страна Арда заема 8-мо място в подреждането с актив от 31 точки. /БГНЕС