Левски вкара четири на Септември в последната си контрола

Отборът на Левски победи Септември София с 4:1 в последната си контролна среща преди подновяването на битките в Първа лига, предаде репортер на БГНЕС. На един от помощните терени на стадион "Георги Аспарухов" играчите на Станимир Стоилов показаха силен футбол в атака, за да стигнат до убедителен успех.

Още в първите минути "сините" изпуснаха две изгодни положения да открият резултата, а след това гол на Рикардиньо бе отменен заради засада. Гостите се възползваха от един от малкото си шансове и поведоха в 38-та минута, когато бившият нападател на Левски Мартин Петков бе изведен сам срещу Николай Михайлов и го преодоля с техничен удар. В добавеното време на първата част Левски получи право да изпълни дузпа за игра с ръка на Петков в наказателното поле, а Рикардиньо не сбърка от бялата точка. "Сините" започнаха ударно втората част и пет минути след почивката Вандерсон Цунами направи 2:1 с удар с глава след центриране на Ивелин Попов, а десет минути по-късно Уелтон също се разписа от непосредствена близост след подаване отдясно на Роналдо. В 74-та минута Марин Петков оформи крайното 4:1 в полза на домакините, като завърши с глава заучена комбинация от корнер на "сините".

По този начин Левски завърши по положителен начин зимната си подготовка, а в събота от 17:30 часа тимът посреща Черно море в първия си официален двубой за годината. Заради наказание на "сините", срещата ще се играе във Велико Търново. За Септември предстои домакинство на Арда в неделя от 12;00 часа.

"На този етап можем да си покриваме всички разходи. Финансираме се от собствени приходи и от спонсора, това са парите, които вървят от година и половина. Имаме надежда и че ще можем да намерим по-сериозен инвеститор, за да можем да развиваме играчите. На този етап се справяме, нямаме проблеми с плащането на заплатите. Да, имаме проблеми със задълженията към държавата, които в никакъв случай не можем да ги покрием толкова лесно". Това заяви на въпрос на БГНЕС треньорът на Левски Станимир Стоилов след двубоя.

"Иска ми се отборът да бъде готов, надявам се футболистите да оценят реално ситуацията, в която се намираме. Ако успеем да намерим максимално бързо ритъма на игра и комбинативността, мисля, че от друго естество няма да имаме проблеми. Много е важно да се нагласим на метеорологичните условия, най-вече състоянието на тревните покрития, защото това пречи на комбинативния футбол, но трябва да играем, така че се надявам да стартираме по най-добрия начин", коментира Стоилов.

"В атака разполагаме с тримата бразилски футболисти и Марин Петков. Четирима за три позиции, конкуренцията не е толкова голяма, но и четиримата се представят на добро ниво. В средата имаме някакви опции, но заради наказанието на Краев и там сме с двама човека за една позиция. В защитата е може би мястото, където имаме конкуренция, особено двойката централни защитници. Ние спазваме стриктно бюджета, без да излизаме извън неговите рамки. Всички футболисти, около 15 човека, се справиха едно добро ниво. Имам затруднение в избора на титуляри за някои позиции, но това е добре, а и имаме много мачове", каза той относно конкуренцията в състава.

"Не очаквам никъде, освен в Разград и на Герена, да има добри условия на игра. Това са двата клубни стадиона, които имат отопление. Изключително ще затрудни качеството на игра. Пак казвам, можеше да се помисли, от другата седмица дават малко по-топли температури", допълни Стоилов, който изрази благодарност за наградата за най-добър треньор на България за 2022-ра година. /БГНЕС