Левски започна годината с победа над Монтана

Отборът на Левски започна по успешен начин 2021 година, след като победи Монтана с 2:0 у дома в първия си официален мач за годината. "Сините" контролираха събитията в срещата от 17-ия кръг на Първа лига, играна на стадион "Георги Аспарухов", и заслужено стигнаха до успеха.

Здравко Димитров вкара първия гол за Левски.

Срещата започна добре за домакините, които поведоха в резултата още в 14-та минута чрез Здравко Димитров. Младежкият национал на България получи топката в наказателното поле от Найджъл Робърта, преодоля защитник на гостите и прати топката във вратата. Пет минути след почивката възпитаниците на Славиша Стоянович удвоиха преднината си с гол на Стивън Петков. Юношата на "сините" получи топката на дъгата на наказателното поле от Тома Даске и с едно докосване отправи точен изтрел, който преодоля вратаря на Монтана Благой Макенджиев. До края на двубоя играчите на Монтана така и не успяха да се върнат в двубоя.

По този начин Левски сложи край на серията си от четири поредни мача без победа в първенството и се изкачи до осмо място в класирането с 18 точки, девет по-малко от шестия ЦСКА 1948. Монтана заема 11-та позиция с актив от 14 точки.

В следващия кръг Левски гостува на Етър във Велико Търново в неделя, 21 февруари, от 17:00 часа, докато Монтана приема ЦСКА 1948 в петък, 19 февруари от 17:30 часа. /БГНЕС