Левски зарадва феновете си с първа победа за сезона

Левски се наложи над Царско село с 3:1 в двубой от четвърти кръг на Първа лига, игран на стадион "Георги Аспарухов". Отборът на Живко Миланов записа първата си победа за новия сезон след три последователни загуби.

На "сините" им се наложи да правят обрат, след като "царете" водеха на почивката с 1:0. Точен за гостите през първата част бе Васил Шопов в 28-ата минута. Левски обаче изигра силно второ полувреме и съумя да стигне до трите точки за първи път през новия шампионат. Борислав Цонев възстанови равенството в 58-ата минута, пет минути по-късно Мартин Петков даде преднина на Левски, а Адриан Краев в допълнителните минути се озова на добра позиция и с техничен удар прехвърли вратаря на Царско село Янко Георгиев. В следващия пети кръг Левски гостува на Ботев Пловдив в Коматево, а Царско село посреща Арда.

По-рано днес Славия победи Берое с 3:2 у дома. „Зелено-белите“ започнаха по-добре срещата и откриха резултата в 6-ата минута чрез Кукула. Домакините изравниха в 38-ата минута чрез Тони Тасев, който се разписа от дузпа – 1:1. Три минути след подновяване на играта Берое отново поведе с попадение на Камара – 1:2. В следващите минути „зелено-белите“ имаха още две отлични възможности, но не успяха да се разпишат. Домакините обаче пак изравниха в 58. минута след попадение на Кирилов. Калоян Кирилов даде аванс за своя тим в 73-ата минута и "белите" поведоха за пръв път в срещата – 3:2. Това бе достатъчно за победата на Славия. /БГНЕС