Лейди Гага: Славата не носи щастие

Американската певица Лейди Гага често не е искала да бъде "това, което е". Говорейки за живота си, предшестващ най-новия й албум "Chromatica", който излезе това лято, тя призна, че в него е имало моменти, когато се е борила да бъде това, което е, но и срещу "депресията и тъгата".

„Чувствах се застрашена от нещата, които кариерата донесе в живота ми, но и от начина ми на живот. Прекарах много време в някаква летаргия, без да искам да правя нищо. И тогава, накрая, бавно започнах да правя музика и да разказвам историята си чрез песните си“, каза Лейди Гага пред „Пипъл“.

По-рано певицата разкри, че желанието й да изживее мечтите си я карало да се чувства "измъчена и травмирана".

„Едно от най-трудните неща в живота е да бъдеш достатъчно смел, за да си това, което си. Искам всеки по този път да намери радост в себе си. Това ми каза и Брадли (Купър) точно вчера, преди последната ни репетиция за „Shallow“ на живо. Той каза: „Нека да донесем малко радост.“ И тази радост много ми помогна. Истината е, че винаги съм била предопределена да изживея мечтите си и въпреки това имаше толкова много пречки на пътя ми. Имаше толкова много неща, които не приемах и те ме унищожаваха, измъчваха, травмираха“, обясни лейди Гага.

Тя добави, че славата не е нещо, което може да направи всеки щастлив.

„Парите се поставят на пиедестал, красотата се поставя на пиедестал, славата се поставя на пиедестал. Обиколих света и видях най-щастливите хора в най-бедните части на планетата. Ценностите им са непокътнати. Срещнах най-тъжните и депресирани хора в най-богатите къщи. С този албум искам да напомня на целия свят и моите фенове, че любовта и добротата са най-важни. Добротата е това, което създава хармония, а не славата и известните личности“, каза певицата.

Тя издаде шестия си студиен албум това лято, който се занимава с трудни въпроси като психични заболявания и възстановяване след травма. Според „Пипъл“ една от най-доминиращите теми в албума е как да намерим светлината в тъмното. /БГНЕС