Лейкърс надвиха Маверикс за първа победа през новия сезон

Ел Ей Лейкърс надигра у дома Далас Маверикс със 138:115 в среща от редовния сезон на НБА. В коледната програма на лигата присъстваха пет страхотни сблъсъка, а един от тях бе този между шампионите и водения от Лука Дончич тим на тексасци.

ЛеБрон (д) и Лейкърс се справиха с Далас на Коледа.

След равностойна първа четвърт, която завърши при резултат 33:30 в полза на калифорнийци, ЛеБрон Джеймс и компания направиха още по-силна втора част и на почивката имаха аванс от 12 точки. Разликата набъбна след нея и по този начин „езерняците“ стигнаха до първи успех през новата кампания в търсене на защита на титлата. Над всички за победителите бе Антъни Дейвис с 28 точки, като „Веждата“ прибави осем борби и пет асистенции. ЛеБрон Джеймс и Монтрезъл Херъл добавиха по 22 пункта. За Далас Дончич завърши с 27 точки, четири борби и седем асистенции, но Маверикс отстъпиха за втори пореден път от началото на новия сезон след загубата на старта от Финикс Сънс. В друг любопитен сблъсък от вечерта, Ел Ей Клипърс си върна на Денвър Нъгетс за загубата в полуфинала на Западната конференция миналата година, когато тимът от Калифорния водеше с 3-1 успеха в серията. „Ножиците“ стигнаха до успех със 121:108 за втора последователна победа след тази на Лейкърс, докато отборът от Колорадо падна отново след изненадващото поражение от Сакраменто Кингс след продължения. Пол Джордж отново бе над всички за победителите с 23 точки, а Кауай Ленърд завърши с 21. 24 на Никола Йокич и 23 на Джамал Мъри не бяха достатъчни за Денвър. Кайри Ървинг се завърна в Бостън с екипа на Бруклин Нетс и бе с основна заслуга за втората победа на „мрежите“ от началото на сезона. Съставът на Стив Неш спечели с убедителното 123:95. Звездите на Нетс Ървинг и Кевин Дюрант комбинираха за 66 точки, като гардът завърши с 37 – при 7/10 от тройката, докато крилото прибави 29. За Бостън Джейлън Браун бе над всички с 27 пункта. Милуоки Бъкс не остави шансове на Голдън Стейт Уориърс и спечели със 138:99. Въпреки неубедителния мач на Янис Адетокумбо, Крис Мидълтън поведе „елените“ към успеха със своите 31 точки. За Уориърс, които загубиха тежко на старта от Бруклин, Стеф Къри вкара 19 точки.

Хийт записаха първа победа през новата кампания след поражението от Орландо на старта.

Във Флорида, Маями Хийт удържа Ню Орлиънс Пеликанс за победа със 111:98. Дънкан Робинсън вкара 23 точки, като влезе в историята с най-много отбелязани тройки за едно полувреме на Коледа – цели шест. Хийт понесоха удар заради контузията на Джими Бътлър, който изкълчи глезен, но се справиха със съперника, за който Зайън Уилямсън и Брандън Инграм комбинираха за 60 точки. /БГНЕС